Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

El Znüni i el Zvieri, sempre diferents amb formatge suís

El Znüni (esmorzar a mig matí) i Zvieri (berenar) són aperitius senzills entre àpats principals que proporcionen l'energia necessària fins al pròxim àpat principal. Qui no vol esmorzar molt pot esperar un bon Znüni durant el primer descans. I el Zvieri també us garanteix no començar la ben merescuda nit amb un capritx. Un berenar equilibrat és especialment important per als nens en edat escolar; un berenar sa no ha de ser avorrit en absolut.

Els nens necessiten energia!

El rendiment mental i físic a l'escola bressol i a l'escola dels més grans depèn en gran mesura de si els nens esmorzen a casa i prenen un Znüni a l'hora del descans. Sobretot, a les hores prèvies al migdia i al final de la tarda, la capacitat de concentració dels nens acostuma a disminuir. Això s'explica per la fam i sovint per beure poca aigua. S'ha demostrat que un nivell baix de sucre en sang i la deshidratació tenen un efecte negatiu en la capacitat d'aprenentatge.

Els aperitius petits i saludables que poden prendre ràpidament són la solució per a aquests casos. Els piscolabis que tenen els nens a la seva motxilla, que sovint són fruites o verdures a trossos, daus de formatge, nous, etc., els permeten sadollar-se fins que les classes han acabat.

El formatge contra la càries

El formatge és especialment adequat com a aperitiu per a les pauses, ja que, d'una banda, sadolla prou sense forçar l'estómac i, d'una altra, també protegeix amb eficàcia les dents de les càries. Precisament perquè els nens no poden raspallar-se o rentar-se les dents després del Znüni, depenen d'aliments que no siguin tan nocius.

També mengem pels ulls!

En el cas dels petits, també mengen pels ulls. Per això, sovint no és només el contingut el que és important per a ells, sinó també la forma dels Znüni o Zvieri. El formatge (sobretot, el formatge semidur) també es pot tallar de manera excel·lent amb motlles de galetes de Nadal. Això aporta varietat a la Znünibox (un envàs on els nens desen el Znüni, el refrigeri i entrepà).

L'entrepà de formatge: senzill i bo

Us agradaria menjar alguna cosa més “a mà” durant la pausa Znüni o Zvieri? La resposta és clara: estareu ben servits amb un entrepà de formatge. A més del pa de formatge clàssic, també hi ha innumerables versions modernes, com ara l'entrepà d'alvocat amb Emmentaler AOP suís o l'entrepà de carabassa amb Vacherin Mont-d'Or AOP. 

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.