Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Prepareu el plat de formatge perfecte

Els atractius plats de formatge sempre criden l'atenció: al brunch, a l'hora de l'aperitiu o al bufet de postres. Plats ben assortits amb moltes opcions que obren la gana. A l'hora de preparar una fusta de formatges, s'han de tenir en compte algunes regles bàsiques importants, ja que amb més de 750 formatges suïssos, l'elecció no sempre és fàcil. Amb els nostres consells, la vostra fusta de formatges serà un èxit garantit.

Seleccionar-ne les varietats

Una fusta de formatges ben assortits conté una variada barreja de formatges extradurs, durs, semidurs, tous i, a més, conté aromes suaus i especiats. En funció del públic, es pot ampliar l'espectre aromàtic de la fusta de formatges: els experts també gaudiran d'intensos formatges de bon gust com el formatge de cabra i el d'ovella, així com també de varietats de formatge blau picant. 

Determinar la quantitat de formatge

La quantitat de formatge necessària varia segons l'ocasió i la situació. Per a un aperitiu abans d'un dinar, n'hi ha prou amb 60 grams de formatge per persona. Per a un àpat principal, en caldran uns 250 grams i, per a les postres, uns 80 grams. Per descomptat, també és decisiva la quantitat de pa que s'ofereix amb el formatge i si es serveixen altres plats d'acompanyament.

Menjar pels ulls

Una fusta massissa fa molt de goig com a base per a un atractiu plat de formatges. Les pissarres, els plats de ceràmica o de vidre també són adequats per col·locar peces de formatge. Per a un aperitiu, se serveixen porcions de la mida d'un mos. En un bufet d'esmorzar o com a part d'un àpat principal, també es poden tallar i col·locar trossos més grans (per exemple, un quart d'un bon pa de pagès) i cadascú es pot tallar la seva pròpia porció. Teniu sempre prou eines per tallar a mà

Decoració i guarnicions

El pa i la carn (embotits) frescos i cruixents van bé amb una fusta de formatges com a aperitiu o com a plat fred. Però també les fruites fresques i seques, els fruits secs o les verdures finament picades harmonitzen amb les especialitats i completen l'assortiment de formatges. A més, aquests companys en forma de decoració sobre la taula aporten un cert toc de color. La mel, la mostassa, les melmelades i els chutney també són populars amb el formatge.

Consells per col·locar els plats

  • Deixeu aproximadament 1 cm d'espai entre els cantons del plat perquè el pugueu sostenir bé sense tocar el formatge.
  • Intenteu tallar i col·locar les porcions de formatge de manera uniforme. Així és com el plat adoptarà un aspecte harmoniós.
  • Si és possible, deixeu un espai entre les diferents varietats.
  • Col·loqueu el formatge a partir del centre i envers els cantons. D'aquesta manera, es farà més pràctic agafar les porcions del plat. A més, l'aspecte general del plat es manté durant el màxim temps possible, fins i tot si l'utilitzen els primers.
  • Col·loqueu les porcions de formatges tous en fileres obertes sobre la fusta, és a dir, les peces individuals no s'han de superposar ni han de tocar-se entre si. Així, les porcions no s'enganxen.
  • A més, les peces de formatge tou s'han de col·locar de manera que sempre hi hagi una part de crosta a la part inferior perquè les porcions no s'enganxin al plat.
  • Podeu cobrir el plat terminat amb una pel·lícula transparent i posar-lo al fred fins a l'hora de servir-lo.

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.