Prepareu la vostra pròpia fondue
Formatge suís ratllat, all fresc, una mica de vi blanc suís, midó de blat de moro per lligar i unes gotes de suc de llimona. La recepta bàsica de la fondue de formatge necessita pocs ingredients. Es pot preparar molt ràpid i de manera molt senzilla. Ja sigui com una fondue “Moitié-Moitié” clàssica (amb la meitat de Le Gruyère AOP i la meitat de Vacherin Friourgeois AOP) o com una fondue pura de L'Etivaz AOP, una fondue de formatge sempre cau bé. I pràcticament no hi ha límits per a la creativitat de la barreja i els ingredients.
La barreja perfecta és el que la fa especial
Amb independència del formatge suís que trieu, no ha de ser massa jove, ja que el formatge madurat es fon millor. Per suposat, la barreja bàsica de formatge també es pot completar amb altres varietats com Appenzeller®, Tilsiter, Tête de Moine AOP o un formatge alpí suís. Amb les nostres receptes de fondue proporcionem moltes inspiracions. Per als que acabeu d'arribar i altres principiants, aquí teniu la nostra recepta bàsica de fondue provada: un èxit garantit!
Consells per gaudir al màxim de la fondue
La fondue és massa fluïda
Només s'ha d'afegir un bon grapat de formatge ratllat. Si no n'hi hagués prou, augmenteu la flama del fogonet i afegiu-hi una mica de midó de blat de moro dissolt en vi o aiguardent de cirera.
La fondue és massa viscosa
Augmenteu la flama del fogonet i afegiu-hi una mica de vi blanc mentre removeu vigorosament.
La fondue se separa
En aquest cas, torneu a col·locar la cassola sobre el foc. Afegiu-hi una cullerada de blat de moro dissolt en vi blanc i suc de llimona fresc. Removeu-ho tot bé i torneu a portar-lo a ebullició.
Els nens també en mengen?
Simplement no hi afegeixis alcohol durant la preparació i substitueix-lo per suc de poma sense alcohol.