Tallar i ratllar el formatge suís: així és com es fa perfectament.
Per a un entrepà o de formatge típic de la pausa no és tan important l'aspecte del tall de formatge que acabeu de tallar. El més important és que sigui bo! Però, què passa si voleu preparar un plat de formatges atractiu per sorprendre els convidats d'una ocasió especial? O ratllar el formatge un mateix? Aquí trobareu les eines adequades i les tècniques corresponents.

Quina és la millor manera de ratllar formatge?
Si voleu ratllar formatge semidur, poseu-lo al congelador durant una estona; passats 30 minuts, el formatge tindrà una consistència que permetrà processar-lo molt millor. Pots utilitzar un ratllador Rösti. És important que només ratlleu en una direcció; si no seguiu aquesta norma, el formatge engreixarà els orificis del ratllador.
L'Sbrinz AOP, per exemple, és molt adequat per ratllar el formatge ben fi. Les reixetes per als formatges estan disponibles amb i sense recipient recol·lector, amb accionament manual o elèctric. L'avantatge de les llenques de formatge, que permeten subjectar el formatge i ratllar-lo amb una manovella, és que fins i tot es poden reciclar completament petites quantitats residuals. El desavantatge: només hi caben peces mitjanes i petites.
Consell addicional: així és com el ratllador es neteja ràpidament després de fer-ne ús
Quan hagis acabat de tallar el formatge, el millor es agafar una patata crua i fregar també el ganivet contra la patata. Els trossos de patata i el suc que en desprèn permeten desenganxar dels orificis el formatge que s'havia enganxat i raspallar el ratllador abans d'eliminar-los. La patata que heu utilitzat podria servir per a un meravellós Käserösti (patates ratllades amb formatge).