Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Reciclatge de residus

Sabíeu que al voltant d'un terç de tot el menjar es perd pel camí des del camp fins al plat? A Suïssa, això equival a 2 milions de tones d'aliments a l'any. Per persona, això equival a uns 320 grams diaris. I això sense incloure-hi els residus de fruites i verdures!

Què hi pots fer?

Avança't des del principi: abans d'anar a comprar, mira el que tens a la nevera i al rebost. Intenta comprar només allò que de debò necessites. No et deixis temptar per ofertes que no necessites. Pot ser útil portar una llista de la compra.

“Consumir abans del” i “Es pot consumir com a màxim fins al” no són sinònims. Si se supera la data de “consumir abans del”, l'aliment ja no es pot consumir. Si no, confieu en els vostres sentits i mireu si l'aliment encara és comestible.

No cal crear tants residus de verdures i fruites. Rebutja només el que sigui necessari. Sovint pots utilitzar més verdures del que et penses. Per exemple, fes servir la tija del bròquil cuinant-lo al vapor en trossets amb els brots. En el cas del rave, pots emprar la part verda juntament amb l'arrel.

Has sobreestimat la gana i han sobrat aliments? Intenta emprar les restes tan aviat com sigui possible. Sovint es poden emprar per cuinar plats creatius. A Internet es poden trobar nombroses idees de receptes si cerqueu “aprofitar les restes”. O podeu portar els aliments que us han sobrat a la feina per escalfar-los o posar-los al congelador com una ració d'emergència (en recipients ben tancats).

Una conservació òptima pot prolongar la vida útil dels aliments. La nevera ha d'estar a una temperatura de 5°C. Conserveu les restes tancades en recipients adequats i col·loqueu-les a la nevera perquè les puguis veure i no les oblideu.

Reciclatge de residus amb formatge suís

No sabeu com aprofitar les restes? Convertiu-les en un menú nou. El formatge és una manera excel·lent de condimentar les restes de plats i convertir-les en un nou menú. Algunes idees de receptes: quiche de verdures, gratinats amb formatge, truita de formatge amb amanida, verdures amb formatge gratinat, torrades hawaianes o llenques de formatge, gratinats o amanides de pasta.

Un altre consell del club de cuina residu d'aliments: fes que allò vell es converteixi en nou! Amb el pa dur, per exemple, pots fer lasanya de pa. El formatge també és un ingredient molt important d'aquesta recepta.

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.