Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Com s'emmagatzema correctament el formatge suís

Cada aliment té requisits diferents per a una conservació ideal. La nevera és el lloc ideal per conservar el formatge: Ateses les baixes temperatures, el metabolisme cel·lular s'alentirà i els microorganismes que conté el formatge es multipliquen més lentament. D'aquesta manera, el formatge és comestible durant més temps i no es fa malbé tan ràpidament com amb la temperatura ambient. És important que el formatge estigui ben embolcallat i que cada peça estigui embalada individualment i amb el paper adequat.

On conservo el formatge?

El formatge ha d'estar a la nevera, a una temperatura no superior als 5°C. Les diferents zones de temperatura dins del frigorífic permeten que tots els productes estiguin en condicions òptimes. La temperatura ideal per conservar el formatge oscil·la entre els 5°C i els 10°C. Per tant, el millor es desar el formatge al centre de la nevera.  

Fins i tot, pots conservar el formatge extradur com l'Sbrinz AOP en un lloc fosc i fresc, a una temperatura de fins a 15°C. 

És recomanable treure'l de la nevera com a mínim 30 minuts abans de servir-lo. Els seus aromes naturals floreixen com el vi. 

Quina és la millor manera d'embolcallar el formatge?

El formatge que es veu al mostrador públic o en una botiga d'especialitats formatgers acostuma a estar embolcallat en paper de formatge. Aquest paper està format per dues capes: una fina pel·lícula a l'interior que impedeix que el formatge s'assequi i alhora li permet “respirar”, i una capa sòlida protectora a l'exterior. A casa, és millor conservar el formatge en aquest paper.

També el pots embolcallar en un embolcall transparent, encara que el millor és fer-hi alguns orificis perquè el formatge rebi una mica d'oxigen. 

El formatge envasat al buit també s'ha d'embolcallar amb paper per a formatges o en un embolcall transparent després d'obrir-lo per primer cop. Pots tornar a embolcallar el formatge tou en un envàs de fusta.

He de llançar el formatge florit?

Bàsicament, distingim entre especialitats de formatges amb creixement intencional de floridura i formació de floridura, que és el resultat d'embolcallar el producte de manera inadequada.

Els motlles dels formatges blancs i blaus, així com d'altres especialitats, estan especialment dissenyats per a aquests formatges.

En el cas dels formatges durs, qualsevol formació de floridura es manté només en la superfície del formatge. Si la superfície està florida, s'aconsella tallar generosament la zona afectada.

Tanmateix, als formatges frescos i tous, els indesitjables fongs de la floridura penetren ràpidament a l'interior i caldrà llençar el producte.

Així evitareu que l'olor a formatge s'estengui per tota la nevera.

Si el formatge s'embolcalla individualment amb paper d'alumini o de formatge no hauria de desprendre cap olor no desitjat. En el cas dels formatges molt fragants, és aconsellable comprar un envàs amb filtre; això permet que el formatge “respiri”, però evita les olors desagradables al frigorífic. També hi ha campanes clàssiques de formatges ideals per a la nevera.

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.