Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Nutrició, fitness i esport

L'exercici, el benestar i la salut estan íntimament relacionats.

Molts estudis han pogut demostrar que l'activitat física habitual pot reduir la gravetat de les malalties comunes, com ara l'obesitat, les malalties cardiovasculars, la diabetis mellitus Tipus II, l'osteoporosi (pèrdua òssia), els mals d'esquena i el càncer d'intestí i de pit. L'exercici, tant les activitats quotidianes com l'esport, també té un efecte positiu en el benestar mental.

Les motivacions per a les activitats esportives són molt individuals: pel plaer d'un hobby, per socialitzar-se, pel fitness personal, per al control del pes o per aconseguir el màxim rendiment a les competicions. Això demostra que el grup de persones que practiquen esports és extremadament heterogeni. Va des de persones de la tercera edat que corren tranquil·lament dos cops a la setmana fins a corredors de maratons; des d'excursionistes de diumenge de bon temps fins a escaladors extrems i alpinistes d'alta muntanya. Això també deixa clar que les activitats individuals són molt diferents, tant qualitativament com quantitativament. Com a resultat, els requisits d'energia i els nutrients dels esportistes varien enormement.

Per a la majoria de persones que són actives en el seu temps lliure, la dieta proporciona prou energia i nutrients d'acord amb les recomanacions bàsiques de la piràmide alimentària suïssa. Només els que estan actius diàriament o la majoria dels dies de la setmana, durant com a mínim una hora o durant una intensa mitja hora, en necessiten més (a partir d'unes 5 hores per setmana).

Piràmide alimentària per a esportistes, a partir d'unes 5 hores d'esport a la setmana Descarrega la piràmide alimentària d'esport

 

 

Fitness i esport amb formatge suís

Les proteïnes són importants per al desenvolupament i el manteniment de la musculatura. Té sentit consumir una ingesta de proteïnes al llarg del dia perquè el cos no pot conservar-ne grans quantitats. Per aquest motiu, no té sentit consumir quantitats de proteïnes individuals especialment grans en un àpat. Els estudis han demostrat una ingesta òptima de proteïnes de 20-30 grans per àpat per maximitzar l'activació muscular. Aquesta quantitat correspon, per exemple, a uns 60 g de formatge, 100 g de carn, 100 g de peix o 200 g de llegums cuites. Amb una dieta equilibrada d'acord amb la piràmide alimentària suïssa, la ingesta de proteïnes recomanada s'assoleix fàcilment. Per tant, no cal utilitzar productes rics en proteïnes.

Font: Societat Suïssa de Nutrició (SGE) www.sge-ssn.ch

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.