Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Sorprèn amb uns raviolis en forma de cor amb formatge Emmentaler AOP i salsa Prosecco

Aconsegueix amb Emmentaler AOP una recepta irresistible per a declarar el teu amor

 

Cada roda d'aquest formatge s'elabora amb 1.000 litres de llet crua

Sorprèn amb uns raviolis en forma de cor amb formatge Emmentaler AOP i salsa Prosecco

14 de febrer, Sant Valentí, aquesta data en la qual aprofitem per a sorprendre la nostra persona especial. Sens dubte, un dia assenyalat, on els detalls cobren especial importància i per això ens acurem en què sigui perfecte. És cert que l'amor s'hauria de celebrar tots els dies, però val la pena aprofitar Sant Valentí per a dedicar-l'hi a qui més vols. Un sopar casolà, i sofà i manta per a dues, pot ser una opció perfecta, si s'aconsegueix donar amb la recepta adequada. Formatges de Suïssa la té. 

Raviolis amb forma de cor amb Emmentaler AOP i salsa Prosecco 

Ingredients: 

  • 200 g de api 
  • 100-200 ml de brou de verdures 
  • 100 g Emmentaler AOP 
  • 50 g de crema agra 
  • pebre 
  • 2 rotllos de massa per a pasta, 250 g 
  • 100 ml Prosecco sec 
  • 150 ml de nata líquida,  
  • 1 cucharadita de grans de pebre rosa 
  • julivert per a decorar 


Preparació: 

  1. Pelar i trossejar l'api. Coure-ho en el brou de verdures fins que estigui molt suau. Escórrer el brou, conservant 50 ml. Triturar finament el apionabo amb una forquilla. Ratllar finament el Emmentaler AOP. Barrejar amb la crema agra i el apionabo refredat, i agregar sal i pebre al gust.  
  2. Estirar tires de massa per a pasta. Amb un tallador en forma de cor de 10 cm fer els trossos de massa. Col·locar una mica del farciment en el centre de la meitat dels cors. Cobrir les vores amb aigua i segellar. 
  3. Reduir el brou de verdures que s'ha reservat i el Prosecco a la meitat. Afegir la nata líquida i coure a foc lent fins que comenci a espessa. Salpebrar al gust. 
  4. Coure els raviolis en una casserola gran amb aigua bullent amb sal durant 3-4 minuts. Usar una cullera coladora per a treure els raviolis de l'aigua, escórrer i repartir-los en els plats. Agregar la salsa i decorar amb grans de pebre rosa lleugerament triturats i julivert. 


Curiositats del formatge Emmentaler AOP 

És l'autèntic i original formatge amb forats. Procedent de la idíl·lica Vall del Emme, s'elabora únicament amb ingredients naturals i seguint un procés artesanal. Les vaques s'alimenten de flors i herbes dels prats que aporten al formatge un sabor suau i una característica aroma a nou. La seva maduració és d'uns 4 mesos. 

Per a elaborar una roda de Emmentaler AOP es necessiten més de 1.000 litres de llet crua, a causa de la seva gran grandària (un diàmetre entre 80 i 100 cm) i un pes mitjà de 90 quilos. Però, per què són tan grans? L'origen sembla que es remunta a segles enrere, quan els formatgers de la vall de Emme es van veure empesos a elaborar una sola gran roda de formatge al dia per a estalviar en el pagament de duanes.

 

enrere

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.