Dona-li un toc especial a les teves croquetes amb Emmentaler AOP
Una parella que funciona de meravella, perquè la seva aroma a nou harmonitza amb la beixamel i el toc fumat del bacon
Consumir una porció de Emmentaler AOP, almenys, dues vegades a la setmana cobreix les necessitats que marca la dieta mediterrània.
Dona-li un toc especial a les teves croquetes amb Emmentaler AOP


Aquestes petites bocades fan les delícies de tots els paladars. Admeten qualsevol tipus de farciment, des del més tradicional –pollastre o pernil- als més sofisticats de botifarra, piquillos o calamarsons en la seva tinta-. Sens dubte, les de les nostres mares o àvies són les millors, perquè ens retornen a la infància, però què tal sorprendre-les nosaltres amb unes croquetes de patata, bacon i Emmentaler AOP? El seu sabor suau i una característica aroma a nou encaixa a la perfecció amb la beixamel i el toc fumat del bacon.
Emmentaler AOP, famós pels seus forats, va ser el primer formatge suís a enamorar als espanyols Deu el seu nom a la vall de Emme, amb els seus bells pujols, on va començar a elaborar-se en el segle XIII. Precisament, en aquests pujols és on pasturen en llibertat les vaques que donen la llet que s'utilitza en la seva producció. Els animals s'alimenten només de pastures naturals, no ensitjaments i la seva llet –fresca i sense additius- s'envia diàriament a les petites formatgeries on s'elaboren les reconeixibles rodes d'Emmentaler AOP. Aquest minuciós procés, el transforma en una autèntica delicatessen.
A més, contribueix a cobrir les necessitats de la dieta mediterrània, basada en una alimentació saludable i un estil de vida equilibrat, sense renunciar al gaudi i el plaer davant la taula. Aquesta dieta inclou els lactis com una font fonamental de proteïnes d'alt valor biològic que s'han de consumir diàriament perquè contenen microorganismes beneficiosos per a la salut. En el menú setmanal mediterrani es recomana menjar formatge, almenys, dues vegades per setmana. A més de prendre-ho com a aperitiu, pot formar part de plats deliciosos de la cuina espanyola.
Aquí tens la recepta, a què esperes per a preparar-la?
Croquetes de patata amb bacon i Emmentaler AOP
Ingredients: Per a 6 persones
- 4 patates grans
- 50 g de taquitos de bacon
- 100 g de Emmentaler AOP
- 1 got de llet
- 2 ous
- 1 rovell d'ou
- Pa ratllat
- 20 g de mantega
- Farina
- Oli per a fregir
- Farigola
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Coure les patates durant uns 25 minuts, en aigua amb sal.
- Pelar i triturar les patates, afegint una cullerada de mantega.
- Posar una cassola o paella a foc lent, bolcar la mantega fins que es fongui, afegir les patates triturades i la llet, a poc a poc, sense deixar de remoure fins a obtenir un puré dens i suau.
- Apagar el foc, afegir el rovell d'ou, remoure i deixar refredar. Salpebrar al gust.
- En una paella antiadherent, fregir els taquitos de bacon a foc mitjà. Quan estiguin daurats, col·locar-los en un plat sobre paper de cuina perquè absorbeixi el greix.
- Tallar el Emmentaler AOP en petits daus. Bolcar el bacon dins del puré de patates.
- Ens preparem per a empanar. En un plat pla, el pa ratllat i barrejar amb una mica de farigola. En un plat profund, batre els ous i assaonar amb sal i pebre.
- Amb les mans enfarinades, formar boletes en forma de croquetes amb el puré de patata i el bacon al voltant del dau de Emmentaler AOP.
- Passar les croquetes per l'ou batut i després pel pa ratllat.
- Fregir les croquetes a l'oli calent fins que estiguin daurades. Retirar l'excés de greix col·locant les croquetes sobre paper de cuina i servir immediatament.
Coneix millor l'Emmentaler AOP
És l'autèntic i original formatge amb forats. Procedent de la idíl·lica Vall del Emme, s'elabora únicament amb ingredients naturals i seguint un procés artesanal. Les vaques s'alimenten de flors i herbes dels prats que aporten al formatge un sabor suau i una característica aroma a nou. La seva maduració és d'uns 4 mesos i té un contingut gras mínim del 45%.