Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Tête de Moine AOP

Gaudiu del formatge del Jura. En clavells fins

El Tête de Moine AOP, literalment traduït com a “cap de monge”, és un formatge cilíndric de llet crua semidura, lubricat, d'uns 800 grams de pes, amb una pasta molt fina que es fon lleugerament a la boca. No es talla a la manera habitual, sinó que es raspen fins clavells amb una eina de raspat com el girolle o un estri semblant. El raspat augmenta la superfície del formatge, que entra en contacte amb l'aire. D'una banda, això provoca un canvi en l'estructura de la pasta de formatge i, per tant, permet que es desenvolupi plenament el gust aromàtic i fundent. Els monges del monestir de Bellelay, a l'actua Jura bernès, ja raspaven el Tête de Moine AOP amb aquest ganivet col·locat en un nivell alt. Segons la tradició, els monges utilitzaven el formatge com a moneda de canvi ja al segle XII.

La coronació de cada plat de formatge

La llet natural de muntanya li confereix al Tête de Moine AOP un sabor incomparable. Es pot produir en menys de 10 formatgeries de viles de la seva regió d'origen, segons les estrictes especificacions de l'AOP, i s'emmagatzema sobre taulers d'avet durant com a mínim dos mesos i mig. 
Els experts del formatge aprecien el Tête de Moine AOP com el toc final d'un assortiment de formatges, com a aperitiu, per postres o com a piscolabis. Els clavells del Tête de Moine es tallen millor quan acabeu de treure'l directament del refrigerador.
 
El Tête de Moine AOP o formatge Bellelay és un formatge cilíndric lubricat de pasta semidura, elaborat a partir de llet crua de vaca. El producte, amb una maduració mínima de 2,5 mesos, li deu el seu sabor fort i particular a la suculenta herba el farratge i és un producte típic del seu territori. Gràcies a la seva recepta amb 800 anys d'antiguitat, té una pasta extremadament fina.

Tête de Moine AOP

El Tête de Moine AOP, un formatge de pasta semidura i molt aromàtic de la regió del Jura, es talla en forma de rosetes per convertir-se en tota una festa, tant per al paladar com per a la vista.

Interprofession Tête de Moine
Rue de l'Envers 16

2610 St-Imier
Telefon: +41 (0) 32 941 77 77

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.