Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Raclette del Valais AOP

L'original del Valais

El cantó de Valais és al vell mig dels Alps suïssos. El Valais és un cantó de diversitat, de diferències, de contrastos: bilingüisme, caracteritzat per poderoses muntanyes i plàcids valls, envoltat d'eternes neus glacials i ondulants rierols de muntanya, per una austeritat angular i una dolcesa captivadora. El formatge produït aquí és tan característic com el propi formatge del Valais, però des de la producció de la llet fins a la maduració: garantia del Valais.

Ja el 1574 la fusió del formatge era coneguda al Valais. Tanmateix, no fou fins al 1874 quan va rebre oficialment el nom de formatge de raclet. La paraula francesa raclette es deriva de racler, que es pot traduir al català com “raspar”. El motiu de raspat és que el formatge es neteja o “raspa” de la roda després d'haver-se fos sobre el foc. Des del 2007, el formatge de raclet del Valais AOP té denominació d'origen i va ser reconegut com a patrimoni culinari suís el 2008.

La rica flora de les regions muntanyoses i alpines del Valais, el clima mediterrani i l'elaboració tradicional confereixen al Raclette du Valais AOP el seu sabor únic, fresc i picant. El Raclette du Valais AOP és un formatge de llet crua semidur i amb molt de greix. Cremós o fragant. Un formatge fet amb molt d'amor i dedicació. Amb sabor fort.

La major part de la producció de formatge de llet crua s'atribueix al Raclette du Valais AOP. Tanmateix, hi ha formatges de muntanya, alpins i de plantació elaborats seguint el mateix mètode tradicional que el Raclette du Valais AOP. Les úniques diferències i molt subtils es troben als nivells de processament i maduresa.

Walliser Raclette AOP

El cremós i saborós formatge Walliser Raclette AOC es produeix únicament al cantó de Wallis a partir de llet crua.

Sortenorganisation Walliser Raclette AOP
Avenue de la Gare 2

1964 Conthey
Telefon: +41 (0) 27 345 40 90
Telefax: +41 (0) 27 345 40 11

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.