Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

L'Etivaz AOP

El formatge alpí de sabor pronunciat

L'Eltivaz AOP és un formatge de pasta dura a base de llet crua, elaborat a mà amb llet crua al foc (segons la recepta tradicional) i que només es produeixen en poc més d'una centena de formatgeries dels Alps de la regió de Vaud, entre els mesos de maig i octubre. La llet crua es processa directament in situ i inclou tota mena d'aromes que aporten les fines herbes alpines.

L'Etivaz AOP té un sabor pronunciat, picant i afruitat amb una lleugera nota a nou que varia subtilment de muntanya a muntanya en funció de l'aliment de les vaques. La seva massa és de color marbre amb tonalitats en groc clar i les rodes poden variar de 15 a 35 quilograms. L'Etivaz AOP es madura en 5-13 mesos i és molt fàcil de conservar. Només es produeix en petites quantitats: de 400 a 430 tones o entre 17.000 i 19.000 rodes durant els mesos d'estiu.

Madurat com a Hobelkäse durant almenys 30 mesos

L'Etivaz AOP Bio és un producte de les formatgeries alpines que compleixen els requisits de BIO-SUISSE durant tot l'any. La producció d'estiu és d'unes 35 tones. 

L'Etivaz AOP Hobelkäse es ven en rodes només després d'haver passat per un procés de maduració natural de com a mínim 30 mesos. Aquest formatge alpí extradur té un sabor extremadament picant. L'Etivaz AOP Hobelkäse també està disponible en producció ecològica.

L'Etivaz AOP

L'Etivaz AOP és una saborosa raresa entre els formatges dels Alps del cantó de Vaud, ja que només es fabrica a mà en petites quantitats els mesos d'estiu i sobre un foc de llenya.

La Maison de L’Etivaz
Route des Mosses 72

1660 L’Etivaz
Telefon: +41 (0) 26 924 70 60
Telefax: +41 (0) 26 924 40 60

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.