Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

El Gruyère AOP

El sabor de Suïssa des del 1115

Els experts d'arreu del món aprecien el Gruyère AOP pel seu aroma típic i exquisit. Aquest popular formatge de pasta dura es produeix des de fa diversos segles a les proximitats de la petita ciutat de Gruyère, al cantó de Friburg, i es continua elaborant actualment segons una recepta tradicional a les formatgeries de poble de la Suïssa occidental.

400 litres per a una roda

Per produir un formatge de 35 kg es necessiten uns 400 litres de llet crua fresca. Les vaques que proporcionen aquesta matèria primera d'alta qualitat s'alimenten de pastura a l'estiu i de fenc a l'hivern. No s'hi pot afegir cap additiu. Durant el període de maduració, que dura diversos mesos, les rodes es voltegen diverses vegades i es netegen amb aigua salada. La humitat permet la formació del greix que n'afavoreix la maduració des de la rosta fins a l'interior del formatge. Això és el que aporta al Gruyère AOP el sabor únic. La denominació d'origen protegida AOP garanteix que només es ven aquell Gruyère AOP que compleix els estrictes requisits de qualitat de les especificacions.

Diversió versàtil

El Gruyère AOP és present a tots els plats de formatge. Es pot degustar com a postres o aperitiu amb un pa cruixent, però també combina molt bé amb deliciosos plats calents. I el Gruyère AOP pertany a una veritable fondue. 

Pel·lícula de producció Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP

Els amants dels formatges de tot el món valoren el Gruyère AOP gràcies al seu aroma característic, es tracta d'una obra mestra de l'art formatger suís.

Interprofession du Gruyère
Case postale 12

1663 Pringy - Gruyères
Telefon: +41 (0) 26 921 84 10
Telefax: +41 (0) 26 921 84 11

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.