Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Alpí de Berna i Hobelkäse AOP

El formatge alpí de Berna AOP es produeix diàriament durant els mesos d'estiu a base de llet alpina crua Les vaques lleteres s'alimenten principalment del farratge que creix a les pastures a l'estiu. La llet es ven en un cubell de coure, que s'escalfa després directament o indirectament amb llenya. De la premsa, el formatge es conserva en un bany de sal saturada durant un dia. Seguidament, els pans es freguen periòdicament amb sal i una mica d'aigua lubricant. El formatge alpí de Berna AOP es cultiva durant com a mínim dues setmanes a les granges d'estiu. En el moment de la venda, té una edat mínima de 4,5 mesos. Els formatges seleccionats per a la refinació de l'Hobelkäse de Berna AOP procedeixen exclusivament de lots que han assolit la categoria de qualitat “surchoix” i s'han conservat a la zona geogràfica durant tot el període de maduració. Les rodes destinades a la refinació no es conserven al celler ni s'emmagatzemen fins que no hagin passat com a mínim sis mesos. El greix de la crosta s'elimina de manera polida abans que els pans es refinin durant almenys 12 mesos més en un jardí amb un clima natural o en una sala amb aire condicionat artificial.

Història

La formatgeria de quall als Alps de l'Oberland bernès va començar al voltant de l'any 1500. La crònica d'Stumpf (1548) ja feia referència a la qualitat especial del formatge alpí d'aquesta regió amb els noms Sibenthaler i Saanerkäss. Al segle XVII, la producció de formatge alpí a l'Oberland bernès va adquirir una gran importància econòmica. La pràctica de l'elaboració actual és molt poc diferent de la que apareix al manual del 1872 sobre la producció lletera alpina. L' Hobelkäse prové de la tradició de conservació per assecat.

Berner Alp-und Hobelkäse AOP

El Berner Alpkäse AOP es fabrica diàriament a l'estiu a partir de llet crua dels Alps.

CasAlp
Sortenorganisation Berner Alp- und Hobelkäse AOP
Inforama Berner Oberland

3702 Hondrich
Telefon: +41 (0) 31 636 04 98

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.