Pàgina web disponible només de manera limitada
Si us plau, activi les cookies per utilitzar la pàgina web en tota la seva extensió

Us donem la benvinguda a Suïssa, el país del formatge

Aproximadament el 80 % de la terra cultivable de Suïssa no és apta per a l'agricultura. En aquests terrenys només s'hi pot treballar amb bestiar. Si no hi haguessin tantes vaques i tant bestiar, les pastures es convertirien ràpidament en prades salvatges.

Si aquestes àrees no es cultivessin adequadament, això tindria un gran impacte. L'assentament de la zona muntanyosa deixaria d'estar garantit i es perdria una atractiva zona d'oci i de lleure. La indústria làctica suïssa és, per tant, una de les formes més sostenibles de producció agrícola. Té una gran importància econòmica que va més enllà de la producció d'aliments d'alta qualitat, ja que garanteix llocs de treball i ingressos per a molts grups ocupacionals.

Gairebé la meitat de la llet que entreguen els productors de llet es transforma en formatge. El 2017, per exemple, es van produir unes 189.000 tones de formatge. El formatge suís és conegut per la seva qualitat, naturalitat i bon sabor. Les directrius de producció, els controls que passa i les normes mediambientals a les quals se sotmet són molt estrictes. No és estrany, doncs, que el formatge sempre hagi estat present al menú diari dels suïssos. El consum mitjà a Suïssa és al voltant de 21 kg a l'any per persona. El formatge suís també és molt popular a l'estranger: gairebé el 40 % de la producció es ven arreu del món.

Elaboració a les petites empreses

La producció descentralitzada del formatge és típica de Suïssa. Gairebé 2/3 dels formatges suïssos els produeixen especialistes altament qualificats de petits comerços. Els formatgers reben la llet acabada de munyir de les granges dels voltants al matí i a la nit, i la processen al dia següent. La ubicació geogràfica i l'artesania del productor són factors decisius per a un producció de primera classe de les diferents especialitats formatgeres.

Galetes d'aquesta pàgina: El nostre lloc web fa servir galetes perquè els nostres socis puguin reconèixer i comprendre com fer ús del nostre lloc web. En visitar el nostre lloc web, reconeixeu que esteu d'acord amb com fem servir les galetes. Més informació.