"swissmilk green": el nou estàndard del sector per a la llet suïssa sostenible.
A nivell internacional, el nivell del sector lacti suís és ja molt alt. Per a què també es pugui comunicar, al setembre de 2019 es va presentar "swissmilk green", el nou estàndard del sector per a la llet suïssa sostenible. La llet i els productes lactis que compleixen els requisits de "swissmilk green" poden exhibir la nova etiqueta.
Al mercat suís ja hi ha moltes etiquetes vinculades a la producció sostenible, fins i tot en relació amb els productes lactis. "swissmilk green" s'utilitzarà com a complement de les marques i etiquetes pròpies existents i pretén ser un nou estàndard en la indústria làctia suïssa. Amb aquest programa, la Interprofessió Làctia és pionera per a tots els altres sectors de l'agricultura suïssa.
Molts productors, sobretot en el segment dels formatges suïssos, compleixen ja pràcticament la normativa "swissmilk green". La nova etiqueta pretén normalitzar -i possiblement millorar- l'alt nivell dels productors de llet suïssos en termes de benestar animal, alimentació, proximitat i salut.
